Dzieki Panowie
[O2] Octavia 1.9tdi nie zawsze kręci rozrusznik:-( Proszę o
Zwiń
X
-
[O2] Octavia 1.9tdi nie zawsze kręci rozrusznik:-( Proszę o
Witam.
Od dwóch dni mam taki właśnie mały mankament, że w mojej Skodzie gdy przekręcam stacyjkę na rozruch nic się nie dzieje. Zdarzyło mi się to dokładnie cztery razy w ciągu dwóch ostatnich dni tak jakby nie dochodził prąd do rozrusznika. Potem zawsze za którymś przekręceniem stacyjki stop start zaskoczy. Raz trwało to dosyć długo, ale wreszcie zaskoczył.
Myślałem, że jest jakiś problem z odcięciem zapłonu które mam zamontowane, ale gdy to miałem wyłączone problem się powtórzył.
Myślałem też, że rozrusznik się zawiesił, ale to by chyba już nie kręcił tylko po postukaniu w obudowę może by zaskoczył.
Słyszałem też o jakimś przekaźniku który jest odpowiedzialny za rozrusznik i on niby nawala, ale nie wiem gdzie on się znajduję.
Macie jakieś pomysły?
W sobotę mam wyjazd którego nie mogę przełożyć i tu jest największy problem.
Proszę o Pomoc!!!
-
-
Re: Octavia 1.9tdi nie zawsze kręci rozrusznik:-( Proszę o
Zamieszczone przez krzys1977...
Myślałem też, że rozrusznik się zawiesił, ale to by chyba już nie kręcił tylko po postukaniu w obudowę może by zaskoczył.
...
Tak że myślę że to nie jest to.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzys1977odpala za którymś razem bez żadnego stukania w rozrusznik
po kilku próbach cewka lekko się nagrzewa, kotwica puszcza i rozrusznik kręci
gdyby to było moje auto to najpierw sprawdził bym czy do rozrusznika dochodzi plus sterujący przy przekręcaniu kluczyka (ten cieńszy kabelek - potrzebna druga osoba) jeśli dochodzi wymontował bym rozrusznik - mycie i przesmarowanie powinno załatwić sprawę5,5l/100
Komentarz
-
Komentarz